Peste 350 de copii aflați în “Săptămâna Verde” de la Școala Gimnazială Nr.1 și Nr.2 Fărăoani au avut parte, astăzi, de o zi specială, pentru că s-au întâlnit cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Jandarmii băcăuani au împartășit cu cei peste 350 de elevi, recomandări utile pentru evitarea evenimentelor neplăcute, prin activități interactive despre teme de actualitate, adaptate vârstei lor, precum siguranța în mediul online, prevenirea delincvenței juvenile, victimizarea minorilor și prevenirea fenomenului de bullying și cyberbullying în rândul elevilor.

Le-am vorbit elevilor și despre misiunile jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și i-am asigurat că pot să ne solicite oricând sprijinul.

Câinii de serviciu DIH și Hera i-au încântat pe elevi cu o serie de exerciții, demonstrându-le că sunt cei mai buni prieteni ai omului. HERA a fost cea mai aplaudată dintre toți, pentru că și programul ei a fost special, fiind vorba despre un program de predresaj.

Copiii s-au împrietenit cu partenerii noștri necuvântători și au imortalizat momentul, prin zeci de fotografii pline de zâmbete.

Elevii s-au distrat alături de jandarmi, învățând astfel regulile de prevenire într-o formă interactiv-educativă.

Sursa: IJJ Bacău