UPDATE: Exercitiul la Faraoani sa facut în intervalu orar 10-10:30.

Primaria Comunei Faraoani, informează ca Miercuri în intervalul orar 10-11 AM se va desfășura un exercițiu de alarmare a populatiei intitular Miercurea Sirenelor. Populația este rugată să nu intre în panică, fiind vorba doar de un exercițiu prin care se dorește răspandirea semnificațiilor acustice care pot fi transmise prin intermediul siernelor.

SEMNIFICATIA SEMNALELOR DE ALARMARE ACUSTICE A POPULATIEI


Semnalele de alarmare acustice a populatiei, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt:

  • alarmă aeriana,
  • alarmă la dezastre,
  • prealarmă aeriană

Durata fecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu exceptia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 6 secunde între ele.
d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de acceași intensitate, cu durată de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 1 minut.

Sursa: Comuna Faraoani