Miercuri, 16 august a.c., pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au fost solicitați să intervină în comuna Faraoani, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, care anunța descoperirea unor elemente de muniție rămasă neexplodată, pe o proprietate privată.

Descoperirea a fost făcută de proprietarii terenului, în timpul lucrărilor de amenajare. Aceștia au dat dovadă de responsabilitate, anunțând în scurt timp echipajele specializate.

În urma recunoașterii, specialiștii pirotehniști au identificat două elemente de muniție, respectiv două bombe de aruncător cal. 120 mm și 80 mm, încastrate în rădăcini de arbore, într-o zonă îngustă și foarte greu accesibilă.

Misiunea a fost una dificilă, operațiunile de degajare și extragere desfășurându-se exclusiv manual, pentru a reduce la minim riscul inițierii accidentale a acestora. Acestea au fost ridicate și transportate, în vedere distrugerii.

Pe această cale, ISU Bacău reamintește cetățenilor măsurile de prevenire care trebuie respectate în astfel de situații:

– nu atingeți aceste elemente;

– nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;

– nu încercați să le demontați componentele sau să le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă, ori în depozite de fier vechi;

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău solicită cetățenilor să anunțe orice eveniment care le poate pune în pericol viața sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112!